Závitky z krkovice se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z krkovice se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
120 g | Švestky sušené |
4 plátek | Vepřová krkovička |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 84,7mg |
Draslík | 219,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Vepřová krkovička, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z krkovice se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí slijeme a překrájíme, sušené švestky vypeckujeme, plátky krkovice naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí. |
2 | Plátky do poloviny poklademe plátky šunky, švestkami a zelím. Maso zabalíme a ovážeme nití. |
3 | Závitky vložíme do pekáče, který jsme vymazali olejem. Maso zalijeme pivem a přikryté vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, až je maso poloměkké. Poté k závitkům přimícháme smetanu a bez poklice dopečeme doměkka. |