Kotlety dušené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety dušené na pivu
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
60 g | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 453,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety dušené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. |
2 | Maso orestujeme z obou stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a chvíli restujeme. Poté vlijeme pivo a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Udušené kotlety vyjmeme na talíř, šťávu zahustíme solamylem, který jsme rozšlehali ve vodě. Omáčku necháme přejít varem, vložíme zpět kotlety a necháme prohřát. |