Recept

Plněné kotlety dušené na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33941

Ingredience

1 ks Cibule
8 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vepřové kotlety
Na náplň
120 g Játra drůbeží
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
3% Sacharidy 13 g
32% Tuky 24 g
15% Sodík 309 mg
51% Bílkoviny 29 g

Plněné kotlety dušené na pivu postup přípravy receptu:

1

V silnějších kotletách uděláme kapsu.

2

Náplň připravíme ze slaniny, kterou nakrájíme nadrobno, rozškvaříme, vložíme drobně pokrájená játra, orestujeme, poté osolíme a opepříme.

3

Do každé kapsy v kotletě vložíme díl náplně, kapsu uzavřeme jehlou, osolíme a z obou stran obalíme v mouce.

4

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle s olejem, naskládáme na ni kotlety, orestujeme z obou stran, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme.

5

Když je maso měkké, vyjmeme je na talíř, do šťávy zašleháme strouhanku a chvíli provaříme.

6

Do omáčky vrátíme kotlety, prohřejeme, zasypeme jemně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept