Dušené kotlety s lečem na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kotlety s lečem na pivu
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Lečo sterilované |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
60 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 942,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 229,9mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kotlety s lečem na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na jemno, česnek rozdrtíme, nivu nastrouháme, kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a z obou stran orestujeme. |
3 | Poté vmícháme rajčatový protlak, lečo, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a šťávu mírně zredukujeme. |
4 | Kotlety servírujeme posypané sýrem a přelité omáčkou. |