Recept

Dušené kotlety s lečem na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 58 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33944
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Lečo sterilované
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
60 g Protlak rajčatový
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Niva (Rokfór)
600 g Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 184kJ
6% Sacharidy 23 g
26% Tuky 19 g
44% Sodík 877 mg
72% Bílkoviny 41 g

Dušené kotlety s lečem na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na jemno, česnek rozdrtíme, nivu nastrouháme, kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

2

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kotlety a z obou stran orestujeme.

3

Poté vmícháme rajčatový protlak, lečo, česnek, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, poklici odložíme a šťávu mírně zredukujeme.

4

Kotlety servírujeme posypané sýrem a přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept