Jehněčí na kari se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na kari se zeleninou
Jehněčí na kari se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brokolice |
150 g | Cuketa |
500 g | Jehněčí maso |
20 g | Kari pasta |
5 g | Kmín římský |
3 dl | Kokosové mléko |
200 g | Květák |
40 ml | Olej sezamový |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 492,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kmín římský, Kokosové mléko, Květák, Olej sezamový, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Jehněčí maso, Kari pasta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na kari se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi wok rozpálíme olej, přidáme kari pastu a římský kmín, minutu restujeme a potom vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky. Opékáme asi 5 minut, dokud maso nezměkne, maso vyjmeme a odložíme na později. |
2 | Do pánve vložíme papriku a cuketu pokrájené na proužky, květák a brokolici rozebrané na malé růžičky. Restujeme asi 3 minuty, přilijeme kokosové mléko a vývar, 4 minuty necháme povařit. Vrátíme na pánev jehněčí maso a ještě 2 minuty vaříme, aby se maso prohřálo. Podáváme s nudlemi, které uvaříme podle návodu na obalu. |