Brambory s petrželkou a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s petrželkou a česnekem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 33960 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1200 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s petrželkou a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Brambory dobře omyjeme a vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Scedíme a necháme chvíli stát. |
2 | Oloupané stroužky česneku spolu s petrželkou na jemno nasekáme. |
3 | Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek. Vmícháme petrželku, vše vydatně osolíme a opepříme. |
4 | Do pánve přidáme brambory ve slupce a za stálého míchání je zprudka opékáme asi 1 minutu. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme menší brambory.