Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33961 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mozzarella |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 728,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mozzarella, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Fenykl a celer omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě s citronovou šťávou a solí asi 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy. |
2 | Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Směs rozprostřeme na fenykl s celerem a povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
4 | Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky. |