Recept

Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33961
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej rostlinný
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 105kJ
4% Sacharidy 15 g
139% Tuky 104 g
27% Sodík 542 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zapékaný fenykl s celerem a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Fenykl a celer omyjeme, očistíme, nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě s citronovou šťávou a solí asi 10 minut. Vyjmeme, necháme okapat, navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Směs rozprostřeme na fenykl s celerem a povrch poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

4

Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept