Polníčkový salát s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polníčkový salát s červenou řepou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33962 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Červená řepa sterilovaná |
2 polévková lžíce | Dýňová semínka |
0,5 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salát Polníček |
75 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,8mg |
Draslík | 149,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Dýňová semínka, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polníčkový salát s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi opečeme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku. |
2 | V salátové míse smícháme hořčici, sůl, pepř, cukr a ocet. Vidličkou zašleháme olej, přidáme propláchnutou, na nudličky nakrájenou červenou řepu a vše promícháme. |
3 | Polníček očistíme a omyjeme. Přidáme do mísy a salát znovu promícháme. Upravíme na talíře, posypeme opečenou slaninou a dýňovými semínky. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Červenou řepu můžeme použít čerstvou. Před přípravou ji uvaříme doměkka a oloupeme.