Kotlety na pivu s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety na pivu s jablky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33964 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 113,5mg |
Draslík | 611,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety na pivu s jablky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme jablka na silnější kolečka. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na másle s olejem orestujeme kotlety, poté je přeložíme na talíř a do pánve vsypeme cibuli s jablky a osmažíme. Na směs nalijeme pivo, vložíme zpět kotlety a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. |
3 | Hotové kotlety vyjmeme z rendlíku. Šťávu zredukujeme zhruba na polovinu a zašleháme smetanu. Do omáčky vrátíme kotlety a prohřejeme, už nevaříme. |