Lívance ze strouhané žemle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance ze strouhané žemle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3397 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 549kJ
7% Sacharidy 26 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 99 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 226,2mg |
---|---|
Cholesterol | 158,9mg |
Draslík | 38,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance ze strouhané žemle postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozkvedláme žloutky, osolíme a přidáme čerstvě nastrouhané žemle. Necháme nabobtnat. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Lívanečky smažíme obvyklým způsobem. |