Sýrové noky po ticinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové noky po ticinsku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 33974 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 920,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Oregano sušené, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové noky po ticinsku postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, máslem, moukou, vejci, kořením (oregano) a strouhaným sýrem. |
2 | Vše zpracujeme v hladké těsto, ze kterého lžící vykrajujeme noky a uvaříme je v osolené vodě. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. |
3 | Noky podáváme přelité tatarskou nebo rajskou omáčkou a s hlávkovým salátem. |