Třená žemlovka s jablky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třená žemlovka s jablky a ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33975 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
30 g | Ořechy lískové pražené |
40 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 g | Žemle tuková |
Na vymazání | |
---|---|
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 179,7mg |
Draslík | 195,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 640,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Ořechy lískové pražené, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rozinky tmavé, Žemle tuková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třená žemlovka s jablky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme s cukrem, přidáme žloutky, nasekané, opražené oříšky, očištěné rozinky, na plátky nakrájené a v mléce namočené housky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme do něj polovinu připravené hmoty. Poklademe jablky nakrájenými na plátky a zakryjeme zbytkem hmoty. Zvolna pečeme v předehřáté troubě cca 30 min. |
3 | Hotovou žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme. |