Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33978
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
80 g Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
30 g Mandle
80 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko plnotučné
100 g Morek
40 g Rozinky tmavé
2 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Žemle tuková
Na vymazání
20 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 063kJ
18% Sacharidy 63 g
63% Tuky 47 g
2% Sodík 41 mg
27% Bílkoviny 15 g

Sladké morkové řezy postup přípravy receptu:

1

Dlouhou housku nakrojíme na plátky (nedokrojíme zcela) a pokapeme mlékem. Hovězí morek necháme rozehřát, procedíme do mísy a necháme vychladnout. Poté jej utřeme s máslem, přidáme moučkový cukr, 4 žloutky, rozinky, nasekané mandle, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravenou nádivkou potřeme plátky housky tak, aby se slepily. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Do zbylého mléka rozšleháme žloutek a přelijeme jím housku.

2

Pečeme v předehřáté troubě cca 15 min. Přemístíme na mísu, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Místo morku můžeme použít 100 g měkkého tvarohu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept