Sladké morkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké morkové řezy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33978 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
30 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko plnotučné |
100 g | Morek |
40 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Žemle tuková |
Na vymazání | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 396,7mg |
Draslík | 101,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 179,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Morek, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Rozinky tmavé, Žemle tuková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké morkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Dlouhou housku nakrojíme na plátky (nedokrojíme zcela) a pokapeme mlékem. Hovězí morek necháme rozehřát, procedíme do mísy a necháme vychladnout. Poté jej utřeme s máslem, přidáme moučkový cukr, 4 žloutky, rozinky, nasekané mandle, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Připravenou nádivkou potřeme plátky housky tak, aby se slepily. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Do zbylého mléka rozšleháme žloutek a přelijeme jím housku. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě cca 15 min. Přemístíme na mísu, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Místo morku můžeme použít 100 g měkkého tvarohu