Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse)
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 33983 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,2 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 45% |
200 g | Sýr ementálského typu |
100 g | Tvaroh jemný |
150 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 509,1mg |
---|---|
Cholesterol | 104,2mg |
Draslík | 189,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr ementálského typu, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse) postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, strouhaného sýra, tvarohu a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladnu. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na kousky o velikosti formiček. Košíčky vymažeme máslem a vyložíme těstem. Těsto na dně formičky propícháme a posypeme strouhaným eidamem a nadrobno nakrájeným masem. Košíčky naplníme až po okraj směsí ze strouhaného ementálu, mouky, mléka, smetany, pepře a petrželky. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolníme a dopečeme při mírné teplotě zhruba 25 - 30 minut. |
3 | Podáváme s různými saláty. |
Poznámka
Jiné varianty jsou např. tvarohové těsto, které děláme z dvojnásobného či trojnásobného množství. V tomto případě nahradíme sýr moukou a u náplně můžeme vynechat sýr a místo masa použijeme zbytky dušené zeleniny nebo nadrobno nakrájené uzeniny.