Recept

Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse)

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 33983

Ingredience

0,2 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Eidam cihla 45%
200 g Sýr ementálského typu
1 špetka Sůl
100 g Tvaroh jemný
150 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 928 kcal
Kilojoule 3 884kJ
9% Sacharidy 31 g
92% Tuky 69 g
13% Sodík 266 mg
79% Bílkoviny 44 g

Plněné sýrové košíčky (Chäschüechli, Ramequin Suisse) postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla, strouhaného sýra, tvarohu a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme odležet v chladnu. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na kousky o velikosti formiček. Košíčky vymažeme máslem a vyložíme těstem. Těsto na dně formičky propícháme a posypeme strouhaným eidamem a nadrobno nakrájeným masem. Košíčky naplníme až po okraj směsí ze strouhaného ementálu, mouky, mléka, smetany, pepře a petrželky.

2

Pečeme v předehřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolníme a dopečeme při mírné teplotě zhruba 25 - 30 minut.

3

Podáváme s různými saláty.

Poznámka

Jiné varianty jsou např. tvarohové těsto, které děláme z dvojnásobného či trojnásobného množství. V tomto případě nahradíme sýr moukou a u náplně můžeme vynechat sýr a místo masa použijeme zbytky dušené zeleniny nebo nadrobno nakrájené uzeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept