Zmrzlinová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinová roláda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33985 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
90 g | Marmeláda jahodová |
120 g | Šlehačka ve spreji |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Zmrzlina jahodová |
150 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 950,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Zmrzlina jahodová, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Marmeláda jahodová, Šlehačka ve spreji, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinová roláda postup přípravy receptu:
1 | Podlouhlou formu na pečení vymažeme zmrzlinou v tenčí vrstvě, vnitřek vyplníme vyšlehanou smetanou s vanilkovou zmrzlinou a troškou likéru, formu dáme zamrazit. |
2 | Zamraženou roládu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky a každou porci ozdobíme jahodovou marmeládou a troškou šlehačky. |