Zmrzlinová roláda meruňková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinová roláda meruňková
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 33987 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
200 g | Kompot mandarinkový |
200 g | Kompot meruňkový |
120 g | Šlehačka ve spreji |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 139,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot mandarinkový, Kompot meruňkový, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šlehačka ve spreji, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinová roláda meruňková postup přípravy receptu:
1 | Mandarinky a meruňky z kompotu scedíme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. |
2 | Formu na roládu vymažeme meruňkovou zmrzlinou v tenčí vrstvě, naplníme vyšlehanou pěnou a dáme zamrazit. |
3 | Zamraženou roládu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou. |
4 | Talířky na jednotlivé porce můžeme předem vložit na pár minut na mrazák, porce zmrzliny pak déle vydrží zmražené. |