Jednoduchý recept

Kuře masala tikka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33992

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Chilli paprička
1,5 ks Cibule
5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Garam masala
1,3 dl Jogurt bílý
1 kávová lžička Kmín mletý
1,3 dl Kokosové mléko
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
750 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máta
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Protlak rajčatový
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 504kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 12 g
18% Sodík 359 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kuře masala tikka postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme cibuli, rajčatový protlak, kmín, zázvor, citronovou šťávu, česnek, mleté chilli a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, kuře nakrájíme na kostky a necháme 2 hodiny marinovat v míse.

2

Připravíme si omáčku masala - rozehřejeme v pánvi ghí a smažíme v něm pokrájenou cibuli cca 5 minut, přidáme česnek, rajčata, jogurt, kokosové mléko, koriandr a uvedeme do varu a 20 minut povaříme.

3

Kuře rozdělíme na 8 dílů a napíchneme na 8 grilovacích jehel. Na rozpáleném grilu za častého obracení necháme grilovat 15 minut, poté kuře vyndáme, sundáme z jehel a přidáme do omáčky. Vmícháme bylinky, citronovou šťávu a garam masalu.

4

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept