Kuře masala tikka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře masala tikka
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 33992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Chilli paprička |
1,5 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Garam masala |
1,3 dl | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1,3 dl | Kokosové mléko |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
750 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 956,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Kokosové mléko, Koriandr čerstvý, Máta, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jogurt bílý, Kmín mletý, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře masala tikka postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme cibuli, rajčatový protlak, kmín, zázvor, citronovou šťávu, česnek, mleté chilli a vše rozmixujeme. Směs dáme do mísy, kuře nakrájíme na kostky a necháme 2 hodiny marinovat v míse. |
2 | Připravíme si omáčku masala - rozehřejeme v pánvi ghí a smažíme v něm pokrájenou cibuli cca 5 minut, přidáme česnek, rajčata, jogurt, kokosové mléko, koriandr a uvedeme do varu a 20 minut povaříme. |
3 | Kuře rozdělíme na 8 dílů a napíchneme na 8 grilovacích jehel. Na rozpáleném grilu za častého obracení necháme grilovat 15 minut, poté kuře vyndáme, sundáme z jehel a přidáme do omáčky. Vmícháme bylinky, citronovou šťávu a garam masalu. |
4 | Podáváme teplé. |