Kuře na bazalce a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na bazalce a chilli
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33993 |
Ingredience
50 ks | Bazalka |
6 ks | Celer - nať |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
8 ks | Kuřecí stehna |
100 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli omáčka, Chilli paprička, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na bazalce a chilli postup přípravy receptu:
1 | Do každého stehýnka uděláme tři zářezy, potřeme je sójovou omáčkou. Rozehřejeme olej ve woku a smažíme na něm za častého obracení stehýnka 20 minut, dokud nejsou propečená. |
2 | Nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, pokrájenou mrkev a celer přidáme do woku a 5 minut smažíme. Vmícháme chilli omáčku, zakryjeme a necháme chvíli bublat. |
3 | Rozehřejeme v jiné pánvi olej, přidáme bazalkové listy a listy smažíme 30 vteřin. Poté necháme okapat na papírovém ubrousku. |
4 | Na ohřátou servírovací mísu dáme stehýnka a zeleninu, přelijeme šťávou z woku, přidáme listy bazalky a podáváme. |