Zmrzlinová roláda ovocná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlinová roláda ovocná
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33994 |
Kategorie: | Zmrzlina |
Ingredience
100 g | Kompot hruškový |
100 g | Kompot malinový |
100 g | Kompot rybízový |
100 g | Kompot višňový |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
30 ml | Sherry brandy |
120 g | Šlehačka ve spreji |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 108,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot hruškový, Kompot malinový, Kompot višňový, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot rybízový, Likér Maraschino (Maraska), Sherry brandy, Šlehačka ve spreji, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlinová roláda ovocná postup přípravy receptu:
1 | Ovoce z kompotu scedíme, vložíme do misky a zakápneme likérem a brandy. Necháme chvilku uležet. Přimícháme k ovoci smetanu a vyšleháme pěnu. |
2 | Formu na roládu zevnitř vymažeme vanilkovou zmrzlinou, doplníme vyšlehanou pěnou s ovocem a dáme zamrazit. |
3 | Hotovou zmrzlinu opatrně vyklopíme na oválný servírovací talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít ovocný koktejl kompotovaný.