Jednoduchý recept

Likér z jalovčinek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 8 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33998

Ingredience

200 g Cukr krupice
100 g Jalovec
1 l Starorežná pálenka
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 814kJ
12% Sacharidy 45 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
5% Bílkoviny 3 g

Likér z jalovčinek postup přípravy receptu:

1

Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a necháme ji odloženou 14 dní na světle (nejlépe na okně). Občas jalovčinky promícháme.

2

Po 14 dnech svaříme vodu s cukrem a vychlazený sirup přimícháme k jalovci a přecedíme.

3

Čistý likér necháme ještě týden odstát, pak znovu přecedíme přes husté síto nebo plátno, nalijeme do lahví a odložíme do chladna.

4

Používáme v malém množství. K pití je nejlepší až po několika měsících.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept