Jednoduchý recept

Telecí mozeček s máslem (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 340
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Máslo čerstvé
100 ml Ocet kvasný lihový
20 g Petržel - nať
30 g Sůl
1000 g Telecí mozek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 123kJ
0% Sacharidy 0 g
33% Tuky 25 g
65% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Telecí mozeček s máslem (minutka) postup přípravy receptu:

1

Neporušený telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek a opláchneme ve vlažné vodě.

2

Potom jej vložíme do osolené vařící vody okyselené octem a zvolna vaříme asi 10 minut.

3

Uvařený mozek vyjmeme dírkovanou naběračkou na teplé talíře a přelijeme rozpuštěným horkým máslem.

4

Hotový pokrm posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept