Bramborový sníh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový sníh
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3400 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 374kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
26% Sodík 529 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový sníh postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, zalijeme je do roviny horkou vodou, osolíme a uvaříme. |
2 | Uvařené brambory scedíme a po částech je prolisujeme na nahřáté talíře. |
3 | Nakonec pokrm pokapeme rozehřátým máslem. |
4 | Bramborový sníh podáváme k masu. |