Jednoduchý recept

Jahodová pěna k plnění dezertů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34003

Ingredience

400 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
50 ml Rum
5 ml Tresť vanilková
700 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 866kJ
21% Sacharidy 77 g
53% Tuky 40 g
0% Sodík 2 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jahodová pěna k plnění dezertů postup přípravy receptu:

1

Jahody omyjeme, vložíme do mixéru, přisypeme cukr a rozmixujeme na kaši. Do jahodové kaše vmícháme zlehka ručně vyšlehanou šlehačku.

2

Takto vzniklou pěnu používáme jako základ pro plnění různých ovocných moučníků. Do pěny můžeme podle chuti nebo potřeby zapracovat různé aromatické látky. Můžeme použít např. rum, likéry, nebo esence.

3

Do připravené jahodové pěny přimícháme rum a vanilkovou esenci a máme tak hotovou základní nápň pro punčové řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept