Krém jako náplň do moučníků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém jako náplň do moučníků
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34005 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
500 ml | Sirup Monin - vanilkový |
1000 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
16 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 702,3mg |
Draslík | 52,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 692,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sirup Monin - vanilkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém jako náplň do moučníků postup přípravy receptu:
1 | V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a metlou šleháme, zároveň pomalu zahříváme. Jakmile hmota začne tuhnout, stáhneme ji z ohně a stále šleháme až do vychladnutí. |
2 | Do vychladlé hmoty přimícháme ručně vyšlehanou smetanu. |
3 | Podle druhu sirupu používáme pěnu jako náplň do moučníků ovocných, čokoládových nebo zmrzlinových. |