Na aromatických kořeních kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Na aromatických kořeních kuře
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 34010 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
1 kávová lžička | Garam masala |
2 kávová lžička | Kmín mletý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
8 ks | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr mletý, Kuřecí stehna, Kurkuma, Máta, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Garam masala, Kmín mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Na aromatických kořeních kuře postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme ve velké pánvi a osmahneme do zlatova porce kuřete. Vyndáme z pánve. Přidáme pokrájený česnek, cibuli, chilli papričku, kmín, kurkumu, garam masalu a smažíme 2 minuty. Přidáme pokrájená rajčata, mátu, vodu, cizrnu a vše promícháme. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut. |
2 | Posypeme koriandrem a podáváme horké. |
Cizrnová směs mi přišla velice kyselá, musela jsem doplnit hodně cukru, abych to trochu zredukovala. Místo rajčat z konzervy bych příště zvolila rajčata čerstvá, ta oloupala a podlila větším množstvím vody. K podávání jsem udělala i pikantní pečené brambory, takže výsledná kyselost nakonec nebyla tak markantní.