Ostružinový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostružinový sirup
Ostružinový sirup
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34011 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
2 ks | Citrony |
650 g | Cukr krupice |
1 l | Šťáva ostružinová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 15,2mg |
Vláknina | 940,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šťáva ostružinová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostružinový sirup postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si pořádně vymyjeme láhve i s víčky a necháme je vysušit. |
2 | Čistou ostružinovou šťávu svaříme s cukrem, pak k ní přimícháme šťávu ze 2 citrónů a horký sirup ihned naléváme přes trychtýř do lahví. Dobře je uzavřeme. Po vychlazení sirup uchováváme na chladném a tmavém místě. |
3 | Podáváme zředěný vodou podle chuti. |