Kuře s vinným balzámovým octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s vinným balzámovým octem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 704,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Olej rostlinný, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s vinným balzámovým octem postup přípravy receptu:
1 | Do každého stehýnka uděláme několik zářezů, potřeme je rozetřeným česnekem a dáme do nekovové mísy. Stehýnka přelijeme vínem a bílým vinným octem, osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a necháme v lednici přes noc marinovat. |
2 | Stehna vyndáme z marinády, necháme okapat a marinádu uschováme. |
3 | Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme pokrájené šalotky a smažíme 2 minuty. Do pánve dáme kuřecí stehýnka a smažíme 4 minuty. Přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut. |
4 | Když je kuře měkké, přilijeme balzámový ocet, přidáme tymián a ještě 4 minuty povaříme. |
5 | Stehýnka a šťávu rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Kuřecí stehna vykostěná.