Medová slivovica - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 3 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová slivovica
Medová slivovica
Celkový čas: | 3 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34015 |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 233,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová slivovica postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu si ohřejeme med ve vodní lázní. Z omytých citronů vymačkáme šťávu a smícháme ji důkladně s teplým tekutým medem. Potom přilijeme slivovici, směs dobře rozmícháme a nalijeme ji do čisté suché láhve. |
2 | V malém množství medovou slivovici užíváme hlavně po ránu, zvlášť když nás začíná bolet v krku - je to lék! |