Jednoduchý recept

Mražená smetanová pěna

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 34016

Ingredience

20 g Agar
500 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
500 ml Mléko polotučné
500 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 ml Tresť vanilková
16 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
14% Sacharidy 50 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 21 mg
16% Bílkoviny 9 g

Mražená smetanová pěna postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horké mléko, metlou důkladně rozšleháme, trochu zahříváme, až krém začne houstnout. Nikdy nevaříme. Sejmeme z plotny a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlé pěny vmícháme smetanu, vanilkovou esenci, trochu agaru a nakonec rozmixované ovoce. V našem případě jahody, ale můžeme použít jakékoliv ovoce.

2

Vzniklou pěnu nalijeme do formiček nebo zamrazíme vcelku. Používáme samostatně nebo jako náplň zmrzlinových dortů a pohárů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept