Mražená smetanová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražená smetanová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34016 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
20 g | Agar |
500 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
500 ml | Mléko polotučné |
500 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 ml | Tresť vanilková |
16 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 518,6mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jahody zahradní, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Agar, Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražená smetanová pěna postup přípravy receptu:
1 | Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme horké mléko, metlou důkladně rozšleháme, trochu zahříváme, až krém začne houstnout. Nikdy nevaříme. Sejmeme z plotny a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlé pěny vmícháme smetanu, vanilkovou esenci, trochu agaru a nakonec rozmixované ovoce. V našem případě jahody, ale můžeme použít jakékoliv ovoce. |
2 | Vzniklou pěnu nalijeme do formiček nebo zamrazíme vcelku. Používáme samostatně nebo jako náplň zmrzlinových dortů a pohárů. |