Mražená pěna kávová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražená pěna kávová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34017 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
45 g | Káva instantní |
500 ml | Sirup karamelový |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
16 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 647,8mg |
Draslík | 253,4mg |
Vláknina | 900,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva instantní, Sirup karamelový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražená pěna kávová postup přípravy receptu:
1 | Do kovové mísy vložíme žloutky, přilijeme sirup, metlou dobře rozšleháme, dáme nad oheň a pomalu zahříváme. Stále šleháme, až krém začne houstnout. Stáhneme z ohně, přilijeme kávovou esenci nebo velmi silnou rozpustnou kávu a za stálého šlehání necháme vychladnout. Do vychladlého krému pomalu přimícháme šlehačku a dáme zamrazit. |
2 | Tato pěna je vhodná do čokoládových zmrzlinových dortů nebo pohárů. |