Ledový pudink višňový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový pudink višňový
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 34018 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
300 g | Kompot višňový |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
250 g | Piškoty dětské kulaté |
50 ml | Sherry brandy |
120 g | Šlehačka ve spreji |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 47,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot višňový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Piškoty dětské kulaté, Sherry brandy, Šlehačka ve spreji, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový pudink višňový postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované višně z kompotu scedíme a vložíme do mísy. Vidličkou je rozmačkáme, přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. Do jiné misky nasypeme piškoty, zakápneme Maraschinem a brandy. |
2 | Do formiček na pudink dáme na dno trochu pěny, na ni vrstvu rozmočených piškotů a dále střídáme vrstvy pěny a piškotů, dokud nebudou formičky naplněné. Dáme zamrazit. |
3 | Zmražené formičky vyklopíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou. |