Brambory dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 3402 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 6 g
37% Sodík 744 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory dušené postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Navrstvíme je do kastrolu vymaštěného silně tukem. |
2 | Vše zalijeme vývarem, poklademe kousky zbylého másla a dusíme doměkka. |