Mražený rybízový sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražený rybízový sorbet
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 34020 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
240 g | Kompot rybízový |
180 ml | Likér Chartreuse |
500 ml | Víno šumivé (sekt) |
10 ml | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,3mg |
Vláknina | 6,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot rybízový, Likér Chartreuse, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mražený rybízový sorbet postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme růžové nebo červené víno, šťávu z rybízového kompotu a rozmačkaný rybíz z kompotu. Zakápneme pomerančovou šťávou. Vše důkladně promícháme a nalijeme do formiček. Dáme zamrazit. Sorbet můžeme zamrazit i vcelku, ale při porcování nedrží tak úhledný tvar. |
2 | Zamražený sorbet vyklopíme na dezertní talířky a každou porci přelijeme likérem. Ihned podáváme. |