Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34021 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
10 g | Cukr vanilka |
220 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Nádivka | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
2 ks | Mandle |
50 g | Rozinky tmavé |
400 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 423,0mg |
Draslík | 362,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 11,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova. |
2 | Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme. |
3 | Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |