Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34030 |
Kategorie: | Záviny |
Ingredience
0,1 l | Mléko plnotučné |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 kávová lžička | Ocet jablečný |
20 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Nádivka | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
80 g | Cukr moučkový |
30 g | Mandle |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Rozinky tmavé |
150 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 212,1mg |
Draslík | 102,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 163,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Citronová kůra, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a pak rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 min. odpočinout. |
2 | Na nádivku smícháme v míse všechny uvedené ingredience(z bílků ušleháme sníh), mimo rozinek a mandlí. |
3 | Poté těsto rozválíme na plát, do poloviny potřeme tvarohovou nádivkou, posypeme rozinkami, loupanými mandlemi, zatočíme a položíme na vymaštěný plech. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 min. Mezitím poléváme závin mlékem. Hotový nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme. |