Česnečka z Valašska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka z Valašska
Česnečka z Valašska
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34031 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
40 g | Bujón natur hovězí |
4 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb konzumní |
100 g | Klobása uzená |
4 kávová lžička | Pažitka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 38,7mg |
Vláknina | 514,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sádlo škvařené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Chléb konzumní, Klobása uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka z Valašska postup přípravy receptu:
1 | V hrnci si uvaříme hovězí bujón z kostky. Klobásu pokrájíme na kolečka, oloupaný česnek utřeme. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Tvrdý chleba pokrájíme na tenké hranolky a v pánvi na rozpáleném sádle je osmažíme dozlatova. Potom je rozdělíme do talířů. Do každého talíře přidáme pokrájenou klobásu, 1 lžičku pažitky a 1 rozetřený stroužek česneku. Zalijeme vařícím bujónem a podáváme. |