Recept

Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34032

Ingredience

1 l Bujón natur hovězí
300 g Chléb konzumní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
8 stroužek Česnek
200 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 463kJ
20% Sacharidy 73 g
33% Tuky 24 g
38% Sodík 755 mg
33% Bílkoviny 19 g

Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci postup přípravy receptu:

1

Tvrdý chleba pokrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Z pánve opečený chléb vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, sladkou a pálivou papriku. Všechny ingredience zalijeme horkým hovězím bujónem a polévku povaříme 20 minut při mírné teplotě. Potom ji rozdělíme do keramických misek. Do každé rozklepneme vejce a všechny misky dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.

2

Polévku zapékáme 10 minut při 220 °C.

3

Mezitím omyjeme petrželku kudrnku a pokrájíme ji nadrobno. Žemle pokrájíme na malé kousky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova.

4

Každou porci polévky ozdobíme petrželkou a přidáme osmažené kostičky žemle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept