Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci
Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34032 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Bujón natur hovězí |
8 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 127,7mg |
Vláknina | 805,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Petržel kudrnka, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná areštanská polévka - česnečka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Tvrdý chleba pokrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Z pánve opečený chléb vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, sůl, bílý pepř, sladkou a pálivou papriku. Všechny ingredience zalijeme horkým hovězím bujónem a polévku povaříme 20 minut při mírné teplotě. Potom ji rozdělíme do keramických misek. Do každé rozklepneme vejce a všechny misky dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. |
2 | Polévku zapékáme 10 minut při 220 °C. |
3 | Mezitím omyjeme petrželku kudrnku a pokrájíme ji nadrobno. Žemle pokrájíme na malé kousky a v pánvi na másle je osmažíme dozlatova. |
4 | Každou porci polévky ozdobíme petrželkou a přidáme osmažené kostičky žemle. |