Bačova polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačova polévka
Bačova polévka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34033 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
250 g | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1,3 l | Podmáslí AB jihočeské šlehané |
1,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 107,6mg |
Vláknina | 827,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Podmáslí AB jihočeské šlehané, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bačova polévka postup přípravy receptu:
1 | Omytou salátovou okurku nakrájíme na tenké plátky a dáme je do mísy. Přidáme k ní utřený česnek se solí, omytý drobně pokrájený kopr a pepř. Vše promícháme s několika kapkami octa a oleje. |
2 | V druhé míse si vyšleháme podmáslí, které je alespoň 2-3 dny staré. Přidáme k němu sladkou smetanou a vyšleháme společně. Potom směs smícháme s okurkou. (Pokud máme možnost použít žinčicu, bude to lepší, protože je pikantnější.) |
3 | Bačovu polévku podáváme studenou. |