Jednoduchý recept

Ramequin (vaudský způsob)

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 34034
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 balení Chléb toastový pšeničný tmavý
50 g Máslo čerstvé
0,5 l Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Sýr ementálského typu
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
2% Sacharidy 9 g
57% Tuky 43 g
7% Sodík 132 mg
61% Bílkoviny 34 g

Ramequin (vaudský způsob) postup přípravy receptu:

1

Toastový chléb nebo veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Střídavě obojí vrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené zapékací misky, aby sýrové plátky přečnívaly přes veku.

2

V mléce rozkvedláme vejce, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme navrstvený chléb se sýrem.

3

Povrch poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept