Ramequin (vaudský způsob) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ramequin (vaudský způsob)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 34034 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 balení | Chléb toastový pšeničný tmavý |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr ementálského typu |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,9mg |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 55,0mg |
Vláknina | 144,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný tmavý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr ementálského typu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ramequin (vaudský způsob) postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb nebo veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Střídavě obojí vrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené zapékací misky, aby sýrové plátky přečnívaly přes veku. |
2 | V mléce rozkvedláme vejce, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme navrstvený chléb se sýrem. |
3 | Povrch poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut. |