Kotlety pečené v pivu na bílém zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety pečené v pivu na bílém zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
220 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřové kotlety |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 189,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 188,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 16% (pochoutková), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety pečené v pivu na bílém zelí postup přípravy receptu:
1 | Kotlety osolíme, opepříme. Zelí očistíme a nakrouháme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | V pekáči na oleji orestujeme kotlety a přeložíme je na talíř. Do oleje vsypeme cibuli a zpěníme, přidáme zelí a osolíme a okmínujeme. Na zelí položíme kotlety, posypeme je slaninou, zalijeme pivem a smetanou a pečeme v předehřáté troubě zhruba půl hodiny. |