Recept

Vepřové řízky v kořeněném těstíčku z chleba a piva

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34041
Kategorie: Maso

Ingredience

6 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
Na těstíčko
2 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb konzumní
1 špetka Kmín mletý
1 kávová lžička Majoránka
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 298kJ
5% Sacharidy 18 g
48% Tuky 36 g
11% Sodík 221 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vepřové řízky v kořeněném těstíčku z chleba a piva postup přípravy receptu:

1

Z kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme je, osolíme, obalíme v připraveném těstíčku. Řízky smažíme v rozpáleném oleji.

2

Těstíčko připravíme ze staršího chleba bez kůrky, který nakrájíme na kostky, přelijeme pivem a rozšlehanými vejci. Do směsi vmícháme česnek utřený se solí, majoránku a kmín.

Poznámka

Pokud je těstíčko příliš řídké, můžeme přidat hladkou mouku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept