Recept

Kořeněná vepřová kolena na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34042
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
4 ks Cibule
4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Kmín mletý
5 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
8 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Pepř černý mletý
800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové koleno

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,684 kcal
Kilojoule 7 047kJ
10% Sacharidy 37 g
175% Tuky 131 g
11% Sodík 216 mg
166% Bílkoviny 93 g

Kořeněná vepřová kolena na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku, kmín, hořčici a česnek. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče. Maso posypeme cibulí, přidáme celý pepř, celé nové koření, bobkový list, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

2

Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept