Kořeněná vepřová kolena na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná vepřová kolena na pivu
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34042 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Kmín mletý |
5 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
8 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
800 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové koleno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 621,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná vepřová kolena na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se špetkou soli. Kolena vykostíme, kůži překrájíme do mřížky a vetřeme do masa zbylou sůl, pepř, papriku, kmín, hořčici a česnek. Kolena stočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do pekáče. Maso posypeme cibulí, přidáme celý pepř, celé nové koření, bobkový list, zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu a půl. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou. |
2 | Téměř měkké maso odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku. |